El projecte d’Els Pastorets sorgeix d’un encàrrec molt concret: renovar l’antiga escenografia d’Els Pastorets infantils amb la situació d’un pressupost molt baix. És per això que es va mirar la manera de reduir despeses alhora que s’abarcava el màxim possible. La solució va ser treure profit de la cara que no s’ensenya a l’espectador. Amb una mateixa estructura i dos acabats diferents.
Per altra banda això també donaria joc als directors de la Joventut de la Faràndula de Sabadell que utilitzessin aquesta escenografia en un escenari que tingués públic a ambdues bandes podent tenir al mateix temps dos escenaris oposats per cada grada.
La forma de l’estructura, de fusta de pi país, busca una diagonal que permet donar profunditat al plegar l’estructura i convertir-la en cova. Per poder jugar en diferents escenaris aquest marc es cobreix de negre per poder-se ocultar quan és necessari.
Per l’infern, les textures rugoses ajuden a reforçar la marcada il·luminació generant un ambient obscur. Al poble predominen les textures suaus, colors terrosos i teixits naturals, entre ocres i beixos.
El desmuntatge era un dels punts claus per poder economitzar també en el mitjà de transport i alhora que fos més pràctic. L’estructura es divideix en tres: el marc central i dues ales laterals. Tots els elements tenen rodes, podent-la transportar una sola persona. A més les teles també són desmuntables per poder netejar-les o bé canviar-les.
L’objectiu del projecte era que l’escenografia fos un element que passés desapercebut pels directors i actors, que deixés de ser un impediment per ser la seva feina. És per això que els atributs d’agilitat, flexibilitat i lleugersa ho són tot perquè esdevingui una instal·lació fàcil d’utilitzar i transportar per tothom amb tota seguretat.