Layret3

Reforma integral d'habitatge accessible
Tipus

Reforma integral d’habitatge

Any

2021

Autor

Miquel Puig – Dissenyador
Construccions Ardèbol – Constructora

Ubicació

Castellar del Vallès

LAYRET3_RENDER___6 – Comnou
La idea

Mina75 de fons de parcela a pati familiar.

LAYRET3_RENDER___5 – comnou

Mina75 és la reforma d’un pati entre mitgeres a Castellar del Vallès. Anteriorment presentava patologies per humitats severes especialment amb contacte amb el terreny veí del fons de parcela i a les mitgeres per culpa de la poca transpirabilitat dels materials emprats en origen.

Un pati, tres grans zones. Es diferencien pel seu ús, la seva materialitat i la seva intimitat. En cada una d’elles per la seva distribució i configuració s’hi acabarà desenvolupant un seguit d’activitats diferents: sobretaules, jocs i esport, esmorzars a la fresca, sopars familiars. Un pati on els materials nobles i naturals donen la frescor, naturalitat i l’elegància d’un exterior de qualitat.

Layret3 es converteix en una casa generosa, a peu pla i plena de llum.

Zones

La zona més privada de la casa té tres estances que es poden conectar o dividir creant espais encara més íntims.

El bany, el vestidor i l’habitació principal es converteixen en una sola peça per tenir totes les facilitats a mà, separant-se dels convidats i la resta de la casa. Mentrestant el bany i el vestidor també tenen la possibilitat de ser usats pels convidats si fos necessari podent-se tancar el dormitori en una sola habitació.

LAYRET3_RENDER___7 – comnou
Els materials

La calidesa de la fusta ens guia cap a les estances més recollides i íntimes de la casa.

La fusta través de la seva calidesa casa fa de senyal per reconèixer ràpidament les zones de nit i d’usos més privats i tranquils com és el dormir i la higiene. Alhora la llum intensifica aquesta senyalètica amb una gran llum que ens crida cap al pati gràcies als finestrals que s’hi obren a la façana posterior.

LAYRET3_RENDER____13 – Comnou