Layret3

Reforma integral d'habitatge accessible
Tipus

Reforma integral d’habitatge

Any

2021

Autor

Miquel Puig – Dissenyador
Construccions Ardèbol – Constructora

Ubicació

Castellar del Vallès

LAYRET3_RENDER___6 – Comnou
La idea

Layret3 on gaudir de la calidesa de la llum natural.

LAYRET3_RENDER___5 – comnou

Layret3 és la deconstrucció d’una casa tancada, fosca i plena de records on es necessita posar molta llum per començar una nova vida més càlida i acollidora.

És per això que el principal element d’aquesta intervenció és la llum natural i molta empatia cap a la persona que habitarà aquesta casa, apostant íntegrament per l’accessibilitat universal fent accessible des de l’entrada fins al fons de parcel·la cada racó de la casa, encara que actualment no té cap necessitat específica de mobilitat.

Es distribueixen els espais amb una mirada al pati i a la llum natural, a través de lluernaris, miralls i finestres interiors.

L’element que més destaca és el distribuïdor que és el cor de la casa, tot revestit de fusta per ser aquest punt de calidesa i a la vegada una lluerna que banya de llum aquest espai sense necessitat de llum artificial.

Layret3 es converteix en una casa generosa, a peu pla i plena de llum.

Zones

La zona més privada de la casa té tres estances que es poden conectar o dividir creant espais encara més íntims.

El bany, el vestidor i l’habitació principal es converteixen en una sola peça per tenir totes les facilitats a mà, separant-se dels convidats i la resta de la casa. Mentrestant el bany i el vestidor també tenen la possibilitat de ser usats pels convidats si fos necessari podent-se tancar el dormitori en una sola habitació.

LAYRET3_RENDER___7 – comnou
Els materials

La calidesa de la fusta ens guia cap a les estances més recollides i íntimes de la casa.

La fusta través de la seva calidesa casa fa de senyal per reconèixer ràpidament les zones de nit i d’usos més privats i tranquils com és el dormir i la higiene. Alhora la llum intensifica aquesta senyalètica amb una gran llum que ens crida cap al pati gràcies als finestrals que s’hi obren a la façana posterior.

LAYRET3_RENDER____13 – Comnou