Mina75

Reforma i millora de pati amb materials naturals
Tipus

Reforma de pati

Any

2020-2021

Autor

Miquel Puig – Dissenyador
Construccions Ardèbol – Constructora

Ubicació

Castellar del Vallès

comnou-mina75-b – sense piscina-2-pati-paisatgisme-habitatge-estat-actual
La idea

Mina75 de fons de parcela a pati familiar.

COMNOU_MINA75_PATI_Castellar del Valllès_01

Mina75 és la reforma d’un pati entre mitgeres a Castellar del Vallès. Anteriorment presentava patologies per humitats severes especialment amb contacte amb el terreny veí del fons de parcela i a les mitgeres per culpa de la poca transpirabilitat dels materials emprats en origen.

Un pati, tres grans zones. Es diferencien pel seu ús, la seva materialitat i la seva intimitat. En cada una d’elles per la seva distribució i configuració s’hi acabarà desenvolupant un seguit d’activitats diferents: sobretaules, jocs i esport, esmorzars a la fresca, sopars familiars. Un pati on els materials nobles i naturals donen la frescor, naturalitat i l’elegància d’un exterior de qualitat.

Mina75 d’un pati amb patologies per humitats a un pati que transpira i respira.

Materials i vegetació

Un pati mediterrani: ple de vegetació i de materials calcaris com la calç i el marbre travertí.

La proposta era convertir el pati en un petit jardí on poder gaudir de maneres diverses i per edats i moments molt diferents: jardineria, jugar a pilota, prendre el cafè, fer grans dinars i sopars en família. Tot aquesta vida tant mediterrània havia d’anar acompanyada, també per la seva ubicació, de materials naturals i que aportessin aquest aire mediterrani com és l’estuc de calç natural i el marbre travertí.

comnou-mina75-b – sense piscina-2-pati-paisatgisme-habitatge
3 zones en 1 sola

El repte: un sol espai, diferenciant tres zones.

Un típic pati de casa de cos estret i allargat. On hi havien d’haver-hi tres zones diferenciades però sense convertir-se en un mosaic barroc d’estils diferents com era anteriorment. És per això que s’organitza el programa en una primera zona de menjador pels matins, un jardí intermig per les activitats més físiques com jardineria i zona de jocs pels nens i finalment al final una cuina-menjador-estar per fer aquests grans sopars que celebra la família. Tots aquests 3 espais s’han treballat amb una bancada de travertí que recorrer de punta a punta i que mira constantment al Sol. Mentrestant al primer menjador anex a la casa s’ha embolcallat amb el travertí per recollir-lo i donar-li el seu propi hàbitat juntament amb un tendall per les hores d’insulació més punyents durant l’estiu.

mina75b – sense piscina