Comnou, un estudi de disseny d’espais saludables

COMNOU-LOGOTIP-bioconstrucció-biohabitabilitat-salut ambiental-Miquel Puig

Comnou treballa per aconseguir una sostenibilitat humana i mediambiental a través de la biohabitabilitat i la bioconstrucció.

Les persones i el medi ambient són el focus de treball de Comnou. Utilitzant les eines i oportunitats a l’abast es genera un disseny conscient i respectuós d’inici a fi.

Comnou és un estudi de disseny amb una mentalitat molt conscient amb el passat, el present i el futur. És per això que si volem un bon futur hem de cuidar el nostre present però sobretot no oblidar el passat. Saber d’on venim no només ens dóna identitat i un sentiment d’arrelament. Si no que ens permet utilitzar tècniques i materials de la zona amb processos que tenen un cost mediambiental molt reduït.

Per altra banda, cuidar el nostre futur passa per ser conscients que en el present hem de fer un consum molt responsable, reduint i buscant una economia circular per tal de no generar més residus i poder retroalimentar-nos per aconseguir una autosuficiència. Aquestes mesures que passen per una consciència individual i col·lectiva són les que garanteixen el futur.

Comnou entèn el passat, el present i el futur com a parts iguals.

Per aplicar aquesta consciència a la construcció, a l’arquitectura i a les nostres llars i llocs de treball Comnou utilitza la bioconstrucció: la qual només empra materials naturals, molts d’els materials que han conviscut a la nostra zona per centenars d’anys. I fuig dels nous materials que no porten ni un segle entre nosaltres els quals porten materials tòxics, químics, radioactius. Tot i així, comencen a sortir materials industrialitzats per la bioconstrucció economitzant la despesa del material i la seva col·locació.

La Bioconstrucció permet a Comnou crear espais saludables i sostenibles.

Per altra banda, el futur de molts passava i passa per una adoració cega a la tecnologia que ens ha portat a ciutats plenes d’antenes, cases amb desenes d’electrodomèstics, milers de llars emeten ones wifi i a cada butxaca hi ha mínim una antena del seu telèfon mòbil o smartphone. Creant una gran xarxa caòtica de corrents electromagnètics que afecten el nostre sistema. Mira ara mateix al teu voltant: quants electrodomèstics tens aprop? Quants emeten algun tipus d’ona electromagnètica? Telèfons? Ordinadors? Impresores amb wifi? Routers? Antenes de telecomunicació? Pals d’electricitat? Torres d’alta freqüència?

La biohabitabilitat dóna solució i refugi a les persones afectades per Sensibilitat Química Múltiple i la Sensibilitat Electromagnètica.

Si això no era suficient, cada matí la majoria de la població es neteja amb sabons, xampús i s’empastifen amb colònies i perfums químics els quals van directe a l’aigua i en respirem les substàncies que se’n desprenen. Després netegem la casa amb productes tòxics i ens tanquem al cotxe amb un ambientador químic. Arribem al lloc de treball i totes les taules estan “netes” amb lleixiu, un altre químic. És a dir, que passem hores creient que netegem, però realment estem embrutant. Finalment, l’aire que ens arriba és a través d’unes màquines i uns filtres, sense contacte directe amb l’aire exterior. És així com acabem convivint amb un ambient totalment tòxic no només per les persones que pateixen Sensibilitat Química Múltiple (SQM), Sensibilitat Electromagnètica o Síndrome d’Hipersensibilitat Electromagnètica.

S’està començant a generar una consciència col·lectiva sobre el Canvi Climàtic, l’emergència climàtica i la contaminació atmosfèrica. Però la veritat és que l’aire interior està contaminat 5 vegades més que l’aire exterior, tot i la gran pol·lució a la que estem sotmesos.

L’aire interior està 5 vegades més contaminat que l’aire exterior.

No tot són males notícies, sinó que a través de la biohabitabilitat es pot posar remei a les afectacions d’aquestes radiacions electromagnètiques i un canvi d’hàbits en els productes en la neteja, la higiene personal, la ventilació natural i altres mesures ens permetran una vida més neta i sana, que el nostre cos agrairà millorant la regeneració de les cèl·lules i per tant gaudint d’una millor salut física i psíquica. Projectes com La Casa Saludable és un gran exemple de com un habitatge rehabilitat pot aconseguir un alt nivell de salubritat.

Així que si vols saber més sobre com poder gaudir d’una casa sana, lliure de tòxics, millorant les teves condicions de vida i les dels teus. Segueix Comnou o contacta directament per posar-nos a treballar i seguir investigant!